Kategorier
Läger

Hajk vt-17

Vårens varmaste fredagskväll åkte vi på hajk. Första aktiviteten var kvällsmat.

31/3-1/4 hade vi hajk på Torpa-Ryet. Fredagskvällen började vi med hamburgare. Den som åt flest och antagligen tog rekord i hamburgarätning åt 5 stycken. Under lägerbålet, som hölls inne, var myggan Hubert ett måste. Äta upp kolasnöret först, utan att använda händerna, var en lek som passade alla.

Sedan skickades rävarna ut i små patruller på mörkerspårning med ledarscouterna som ledare. Under tiden rullade björnarna upp liggunderlagen. Och passade på att ta över golvet, utom för en del av de äldre som sov i vindskydd. Rävarna sov inne i sängarna. När rävarna var klara byttes de åt i hallen ungefär. Då var det björnarnas tur för mörkerspårning och sedan äppelgrillning vid elden.

Vid frukost anlände rävar och björnar som inte haft möjlighet att sova över. Rävarna och deras ledare gav sig sedan bortåt jordkällaren på tipspromenad. Och fika. Sedan fanns tid för att tälja grillpinnar.

Björnarna stannade med massa roliga och en del nya lekar och uppgifter. Balansgång och täljning fanns med som alternativ.

Till lunch grillades det korv, pinnbröd och marshmallows. Sedan var det dax för catch the flag eller en tur till jordkällaren för de som ville det. En del valde att tälja. Innan föräldrar och syskon dök upp. Vid två hade vi samling runt elden. Caroline berättade om Johannes 3:16 från bibeln. Hajken avslutades med fika. Sedan tömdes den lilla parkeringen på bilar och duscharna hemma startades.